Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Súhrn detailov dôležitých pri výbere kamerového systému na ktoré je dobré sa vopred opýtať


    Väčšina zákazníkov, ktorí uvažujú o inštalácii kamerového systému sa nás často pýta otázky, ktoré sú podľa nás už prežité ale stále v spoločnosti prežívajú. Preto si najskôr zhrnieme a následne vysvetlíme aké otázky by ste sa mali pri výbere kamerového systému opýtať a dotyčný dodávateľ by Vám ich mal jasne a jednoducho zodpovedať.

Aktuálne otázky pri výbere kamerového systému

Viem si pozerať kamery na telefóne?

    S touto otázkou sa stretávame takmer pri každej montáži. Túto podmienku už dnes spĺňa každý náš systém, ktorý inštalujeme. Systém ktorý pri dnešnej dostupnosti internetu a technológií nepodporuje vzdialený prístup je podľa nás nepredajný.

Koľko megapixelov má kamera?

    Počet megapixelov - rozlíšenie (HD - 720p - 1280x720 - 1 Mpx; FullHD - 1080p - 1920x1080 - 2 Mpx a tak ďalej) v ktorom kamera sníma je iba jeden z parametrov, ktoré majú dopad na kvalitu obrazu. Klientom odporúčame vyžiadať si priamo testovacie videá z kamery, prípadne predvedenie kamery. Uistite sa tak, že kamera bude pre Vaše použitie vhodná a skúsený predajca Vám vysvetlí dôležitosť rôznych objektívov a funkcií.

Koľko kamier potrebujem?

    Klienti, ktorí sa rozhodnú riešiť bezpečnosť svojej nehnuteľnosti kamerovým systémom vedia rýchlo presvedčiť, že im “stačia” 2 kamery. Samozrejme, niekedy je to dobrý odhad, často však veľmi podhodnotený. Skúsený projektant bezpečnostných systémov Vám vie vysvetliť ktoré a prečo pr8ve tieto miesta sú pre Vás potencionálne zraniteľné a dôležité, a mali by ste im venovať pozornosť. Skúsená firma Vám odborne odpovie na otázky ohľadne zorných uhlov a umiestnenia jednotlivých prvkov kamerového systému s ohľadom na maximálnu efektivitu.

Naozaj potrebujem dátový rozvádzač / záložný zdroj …?

    Časyá chyba ktorú má možno 8 z 10 kamerových systémov s ktorými sme sa stretli je nevhodné umiestnenie nahrávacieho zariadenia alebo iných aktívnych prvkov systému. Pokiaľ má potenciálny páchateľ prístup k týmto zariadeniam, je veľmi jednoduché zariadenie odpojiť, alebo odcudziť, znefunkčniť systém a tým pádom znemožniť páchateľovu identifikáciu. Za obrovské podcenenie považujeme aj absenciu záložného zdroja (napájanie kamerového systému el. energiou pri výpadku a filtrovanie rôznych nežiadúcich výkyvov v elektrickej sieti), môžte vlastniť špičkový systém aj za tisícky eur, ale pokiaľ vyradením prívodu napájania systém nefunguje, je to veľký problém.

Môžem si namontovať kamerový systém sám?

    Samozrejme, problém je však často ten, že klient nemusí mať dostatočné technické vedomosti o fungovaní dátových sietí, nastavení zariadní, o správnom umiestnení kamier, fyzickom zabezpečení nahrávacieho zariadenia, alebo iné skúsenosti potrebné pre správnu montáž a fungovanie systému. Odporúčame minimálne konzultáciu s odborníkmi.

Na akom princípe funguje kamerový systém?

    V súčasnosti už ceny digitálnych IP kamier klesli na úroveň analógoých čo ich okrem výnimočných prípadov robí nevhodnými z hľadiska pomeru cena/výkon. Určite si vybavíte z televíznych novín záber z priemyselných kamier z bánk alebo herní kde nie je možné identifikovať ani základné črty páchateľa. Klientom odporúčame minimálne použitie AHD/SDI/CVI technológií a rozlíšenie kamier minimálne 1,4 Mpx. Za ideálne riešenie s rozumným pomerom ceny a výkonu považujeme 2 Mpx IP kamery resp 3 Mpx IP kamery. IP kamery majú ďalšiu výhodu napájania po jednom kábli (UTP) a možnosť inovácie do budúcna. To znamená, že aj keď sa dnes rozhodnete pre 1 Mpx kamery viete ich po čase nahradiť za 5 Mpx na tom istom kábli.

Koľko dní záznamu viem získať s kamerovým systémom?

    Pri IP kamerách odporúčame použiť našu interaktívnu kalkulačku, kde viete jednoducho porovnať rôzne kombinácie kamier a zistiť aký disk budete do nahrávacieho zariadenia potrebovať aby ste dosiahli požadovanú dĺžku záznamu. Zákonná lehota na úschovu dát je aktuálne (v roku 2016) 14 dní.

Koľko rokov sa venujete dodávkam kamerový systémov? Aké máte referencie? Máte licenciu na poskytovanie technickej služby (zákonná nevyhnutnosť pre montáž kamerových systémov)?

    Našim klientom vždy odporúčame aby sa pýtali, vždy a na všetko čo ich zaujíma. Žiadna otázka nie je hlúpa a vieme tam predísť rôznym nedorozumeniam z ktorých často pramenia aj nečakané náklady a následne môže v krajnom prípade zákazník nadobudnúť pocit, že bol podvedený. Preto sa vždy radšej na hocičo pýtajte.

Napíšte nám

Povedzte nám o Vašom projekte, radi Vám vypracujeme cenovú ponuku a zodpovieme všetky otázky.

Chránené testom reCAPTCHA. Ochrana súkromia - Zmluvné podmienky

Prevádzkovateľ neručí za správnosť a úplnosť informácií na týchto internetových stránkach. Prevádzkovateľ môže kedykoľvek bez predchádzajúceho upozornenia realizovať zmeny informácií na týchto internetových stránkach. Prevádzkovateľ nenesie žiadnu zodpovednosť za prípadné škody, ktoré užívateľom môžu vzniknúť v súvislosti s používaním stránok.