Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Spoznajte AHD, analógové FullHD kamery


Spoznajte AHD, analógové FullHD kamery

AHD (Analog High Definition = analógové vysoké rozlíšenie) je nové riešenie analógových kamier dosahujúce rozlíšenie porovnateľné s digitálnymi IP kamerami.

AHD technológia posiela video signál po tradičných koaxiálnych kábloch na vzdialenosť až do 500 metrov. Využíva na to pokročilú separáciu Y/C signálu a analógové filtračné technológie. Vie tak redukovať farebnú interferenciu a dôveryhodnejšie reprodukovať obraz. V porovnaní s klasickými (zastaralými) analógovými kamerami, AHD poskytuje výrazné zlepšenie kvality obrazu. Podobne ako IP kamery, AHD technlógia vie zobraziť rozlíšenie siahajúce až po Full HD 1080p. Technológia AHD, čiže prenost videa s vysokým rozlíšením po koaxiálnom kábli, je najnovšia spomedzi podobných technológií ako sú CVI alebo TVI ostatných výrobcov.

Nakoľko však tieto technológie nie sú zákazníkom bežne známe, prinášame Vám krátky úvod do tejto témy so zameraním práve na AHD.

AHD, analógové FullHD kamery
Poznáme tri formáty AHD  
AHD08 Kvalita obrazu na úrovni medzi 960H a 720p, max 800TVL
AHD10 Kvalita obrazu je rovnká ako 720P IP kamera (HD ready)
AHD20 Kvalita obrazu až do 1080p (Full HD)

Výhody AHD kamier v skratke

Vysoké rozlíšenie, 720p až 1080p
Výborná cena, niekde medzi lacným analógom a drahou IP kamerou
Oproti HD-SDI, AHD umožňuje prenos videa na veľké vzdialenosti - až 500m po tradičnom RG59 a RG6 koaxiálnom kábli
V porovnaní s IP, AHD nemá žiadne oneskorenie obrazu, teda obraz vidíte real-time
AHD ponúka spätnú kompatibilita s D1/960H produktami, kamery aj DVR

Prečo sa oplatí znovu investovať do kamerového systému?

Veľa klientov sa pýta prečo by malo znovu investovať do kamerového systému, tu sú hlavné dôvody:

1. Systému sa nikto pár rokov poriadne nevenoval – žiadne pravidelné kontroly harddisku, kamier, alebo ich čistenie... a tak možno v okamihu keď ho najviac budete potrebovať vypovie svoju funkciu

2. Kamerový systém je zastaralý - – chápeme, že klient investoval nemalé prostriedky na vybudovanie kamerového systému, avšak otázka či 10-15 rokov zastaralý systém ešte má svoje miesto pri ochrane klientovho majetku je podľa nás na mieste. Za posledné roky za rozlíšenie na kamerách exponenciálne zvyšuje. Nami odporúčaná doba po ktorej je dobré systém inovovať je približne 5 rokov.

3. Nízka kvalita obrazu - vysoké rozlíšenie neraz pomohlo pri identifikácií osôb. Rozlíšenie 1080p a viac zvyšuje šancu na identifikáciu cudzej osoby o závratných 300 percent!


Pokiaľ už aj vlastníte starší kamerový systém, ktorý ale nespĺňa Vaše predstavy o kvalite obrazu. AHD je pravé riešenie pre Vás. Ušetrite na inštalácií a použijete existujúcu kabeláž. V prípade, že máte záujem o odbornú konzultáciu, alebo ďalšie informácie na túto tému, neváhajte nás kontaktovať.

Napíšte nám

Povedzte nám o Vašom projekte, radi Vám vypracujeme cenovú ponuku a zodpovieme všetky otázky.

Chránené testom reCAPTCHA. Ochrana súkromia - Zmluvné podmienky

Prevádzkovateľ neručí za správnosť a úplnosť informácií na týchto internetových stránkach. Prevádzkovateľ môže kedykoľvek bez predchádzajúceho upozornenia realizovať zmeny informácií na týchto internetových stránkach. Prevádzkovateľ nenesie žiadnu zodpovednosť za prípadné škody, ktoré užívateľom môžu vzniknúť v súvislosti s používaním stránok.